Nyheter

SØKNAD: Emmanuel Macron har formelt godkjent at Sverige og Finland innlemmes i Nato.
SØKNAD: Emmanuel Macron har formelt godkjent at Sverige og Finland innlemmes i Nato.

Macron har godkjent svensk og finsk Nato-søknad

Frankrikes president Emmanuel Macron har signert protokollen som formelt gir Frankrikes samtykke til Sveriges og Finlands Nato-søknad.

Publisert

Presidentkontoret opplyser lørdag at Macron har satt sitt navnetrekk på ratifiseringsprotokollen. Den franske nasjonalforsamlingen har allerede godkjent de to landenes søknad om å bli med i forsvarsalliansen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Sverige og Finland har fram til nå vært alliansefrie, men har lenge samarbeidet tett med Nato. I kjølvannet av Russlands invasjon av Ukraina har de søkt om medlemskap, noe som har blitt raskt behandlet av de 30 medlemslandene i Nato.

Les også: Cold Response kan bli en nordisk øvelse

Alle medlemmene må ratifisere beslutningen om å ta opp Sverige og Finland. Det eneste landet som har ytt noen reell motstand i prosessen er Tyrkia, som har krevd at de gjør mer i kampen mot terror. Tyrkia har blant annet hevdet at Sverige gir politisk støtte til Det kurdiske arbeiderpartiet PKK og den kurdiske YPG-styrken i Syria.

Powered by Labrador CMS