Nyheter

SØKNAD: Emmanuel Macron har formelt godkjent at Sverige og Finland innlemmes i Nato.

Macron har godkjent svensk og finsk Nato-søknad

Frankrikes president Emmanuel Macron har signert protokollen som formelt gir Frankrikes samtykke til Sveriges og Finlands Nato-søknad.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Presidentkontoret opplyser lørdag at Macron har satt sitt navnetrekk på ratifiseringsprotokollen. Den franske nasjonalforsamlingen har allerede godkjent de to landenes søknad om å bli med i forsvarsalliansen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Sverige og Finland har fram til nå vært alliansefrie, men har lenge samarbeidet tett med Nato. I kjølvannet av Russlands invasjon av Ukraina har de søkt om medlemskap, noe som har blitt raskt behandlet av de 30 medlemslandene i Nato.

Les også: Cold Response kan bli en nordisk øvelse

Alle medlemmene må ratifisere beslutningen om å ta opp Sverige og Finland. Det eneste landet som har ytt noen reell motstand i prosessen er Tyrkia, som har krevd at de gjør mer i kampen mot terror. Tyrkia har blant annet hevdet at Sverige gir politisk støtte til Det kurdiske arbeiderpartiet PKK og den kurdiske YPG-styrken i Syria.

Powered by Labrador CMS