Nyheter

Denzel Washington (t.h) på scenen sammen med Michael Grinston og Dana Canedy, forloveden til sersjant Charles Monroe King, som Washington har laget film om.

Denzel Washington blir sersjantmajor

Skuespilleren utnevnes til æresbefal i den amerikanske hæren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Skuespiller og regissør Denzel Washington (66) er utnevnt til sersjantmajor i den amerikanske Hæren. Det skriver nettstedet Task and Purpose.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi er alle frie på grunn av det dere har ofret, sa Washington om soldatene i det amerikanske forsvaret, sa Washington etter utnevnelsen.

LEGENDE: Denzel Washington er en av Hollywoods mest respekterte skuespillere. Her fra kvelden han mottok AFI Life Achievement Award på Dolby-teatret i 2019.

– Vi har alle rett til å si oss enige eller uenige, klage eller syte eller hva som helst annet som amerikanere driver med om dagen, på grunn av alt det som dere menn og kvinner har ofret.

Arbeidet for forsvarsfamilier

Washington utnevnes som følge av sitt arbeid med Fisher House Foundation. Det er en stiftelse som bygger boliger hvor forsvars- og veteranfamilier kan bo gratis, mens en i familien er innlagt på sykehus. Ifølge stiftelsens egen nettside har dette boligtilbudet spart forsvarsfamilier fem hundre millioner dollar, eller nesten fire og en kvart milliard kroner med dagens dollarkurs, i bolig- og transportutgifter.

Det var sersjantmajor Michael Grinston som overrakte prisen den 24. september. Ifølge Grinston representerer Washington alt det han personlig ser etter i en æressersjant, nemlig ydmykhet, dedikasjon til soldatene og respekt for forsvaret.

– Da jeg så på det han gjør, og da jeg så på rollen «æressersjant i Hæren», så vil vi ha dem som er ydmyke. Fordi vi tjener soldatene i Hæren og jeg representerer alle soldatene i Hæren.

Regisserer film om soldat

I 2001 vant Washington Oscar for beste mannlige hovedrolle for rollen som Alonzo Harris i filmen Training Day. Han har nylig regissert «A Journal for Jordan», en film basert på den sanne historien om sersjant Charles Monroe King.

King tjenestegjorde som amerikansk soldat i Irak og døde i 2006, da bilen han satt i kjørte på en landmine. Filmens tittel henviser til dagboken King skrev til sin sønn Jordan, som kun var syv måneder gammel da faren døde.

Powered by Labrador CMS