Nyheter

UTVIDET SAMARBEID: Sabrina Singh er stedfortredende talsperson for Pentagon, som holdt pressekonferanse om de nye basene mandag. Bildet er tatt i en annen anledning.

USA utvider med fire nye militærbaser på Filippinene

Skal gå i gang med moderniseringsprosjekter og amerikanske roterende styrker.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

USA utvider med fire nye amerikanske militære baser på Filippinene, som følge av at landene har en ny forsvarssamarbeidsavtale som trådte i kraft 1. februar.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De fire nye basene er Naval Base Camilo Osias i Santa Ana, Cagayan, Camp Melchor Dela Cruz i Gamu, Isabela, Balabac Island i Palawan og Lal-lo Airport i Cagayan. Basene skal brukes til felles og kombinert trening, og amerikanerne vil være roterende styrker.

Det kommer fram i en pressemelding fra det amerikanske forsvarsdepartementet.

Sabrina Singh, stedfortredende talsperson for Pentagon, uttalte følgende mandag:

– I tillegg til de fem eksisterende basene vil disse nye styrke samarbeidet mellom amerikanske og filippinske styrker og tillate oss å respondere mer sømløst for å håndtere en rekke felles utfordringer i Indo-Stillehavsregionen, inkludert naturkatastrofer og humanitære kriser.

Les også: USA har trent opp 7000 ukrainske soldater

De fem basene som allerede er inkludert i samarbeidsavtalen er: Cesar Basa Air Base i Pampanga, Fort Magsaysay Military Reservation, Lumbia Air Base, Antonio Bautista Air Base og Mactan Benito Ebuen Air Base.

De amerikanske og filippinske forsvarsdepartementene skal samarbeide om moderniseringsprosjekter på de fire nye basene, sa Singh under pressekonferansen.

– USA og Filippinene har stått sammen i over syv tiår, urokkelige i traktatforpliktelser og vår felles visjon om en mer fredelig, sikker og velstående region.

Forsvarstraktaten mellom USA og Filippinene, eller den såkalte Mutual Defence Treaty (MDT) ble inngått i 1951, og går ut på at landene må hjelpe hverandre i fall de skulle bli angrepet.

Powered by Labrador CMS