Nyheter

F-35: Tyskland vurderer nå å kjøpe det amerikanske kampflyet F-35, melder flere medier. Her ser vi et norsk F-35 under øvelse.
F-35: Tyskland vurderer nå å kjøpe det amerikanske kampflyet F-35, melder flere medier. Her ser vi et norsk F-35 under øvelse.

Nettavis: Tyskland vurderer F-35

Etter først å ha skrinlagt det amerikanske kampflyet, vurderer Tysklands regjering å skaffe seg Lockheed-Martins kampfly.

Publisert

Det skriver nettstedet Defense News, som viser til at Tyskland ser etter en erstatning for sine Tornado-fly.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tidligere ble F-35 ansett som en usannsynlig kandidat til å erstatte de rundt 90 Tornado-flyene da det ville rokke ved deler av det europeiske forsvarssamarbeidet.

Les også: Flere i forsvarssektoren reagerer på F-35-regnestykket NTB la frem

Bakgrunnen for at den tyske regjeringen nå vurderer F-35, er at det haster å finne en erstatning for de aldrende Tornado-flyene som tilfredsstiller krav om kapasitet til elektronisk krigføring samt å evnen til å bære atomvåpen.

De tyske Tornado-flyene har vært i tjeneste siden 1970-tallet er for gamle til å delta i Nato-oppdrag, skriver Aviation News.

Powered by Labrador CMS