Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

Vurderte sakte TV

Forsvaret vurderte å sende F-35s flytur fra USA til Norge minutt for minutt.

Med siste års suksess fra norske jernbanelinjer og Skibladner på Mjøsa, skulle norske tv-seere få følge de tre F-35-flyene hele veien på flyturen fra USA til Norge.

Det bekrefter stabssjef i Luftforsvaret, brigader Aage Lyder Longva, overfor Forsvarets forum. TV-konsept. Sjef for Luftforsvarsstaben, Aage Longva, sier de vurderte å sende F-35 fra USA-Norge minutt for minutt (Foto: Forsvaret).

– Ja, vi vurderte sakte-tv-konseptet. Følg flyturen minutt for minutt, sier Longva.

– Hvorfor ble det ikke noe av?

– Det ble for mange utfordringer til at vi klarte å løse dem. Både i USA og på veien over. Det ble for vanskelig, sier Longva.

Ville det blitt noe av, kunne blant annet en spektakulær soloppgang over Grønland vært noe av det seerne ville fått med seg.

Interesse. Et stort pressekorps vil være til stede når flyene lander for første gang på Ørland flystasjon torsdag denne uka. Det er beregnet at de tre første F-35-flyene i Norge vil lande rundt kl 14.00. Alt er selvsagt også væravhengig.

Forsvaret medierådgivere har lenge lagt sine hoder i bløt for å kunne gi begivenheten så mye oppmerksomhet som mulig.

I dag gikk de til det uvanlige skritt å innkalle pressen til orientering om den kommende mottaksseremonien på Ørland. Bakgrunnen er blant annet at sikkerheten med hensyn til arrangementet på basen må ivaretas.

I tillegg avslørte de altså at flyene kommer allerede torsdag 2. november, åtte dager før mottaksseremonien på Luftforsvarets bursdag, noe Forsvarets forum tidligere har omtalt.

Ikke bare kommer fotografer og journalister til å dekke begivenheten når flyene lander for første gang. Forsvaret har også invitert en rekke flyspottere til Ørland torsdag. En flyspotter er en person som er langt over gjennomsnittet interesserte i fly og som tar bilder av fly. Disse finnes rundt alle flyplasser i verden, og mange har allerede meldt sin ankomst til Ørland flystasjon. 

– Både media og flyspottere får sin plass inne på basen for å kunne dokumentere den historiske begivenheten, sier programdirektør og brigader Morten Klever i Kampflyprogrammet.

Seks i året. Til Ørland torsdag kommer det tre fly. Leveringstakten videre blir seks fly hvert år.

Til selve mottaksseremonien fredag 10. november er det varslet at kong Harald kommer. Det gjør også statsministeren, forsvarsministeren, ledelsen i Forsvaret og Luftforsvaret i tillegg til gjester fra inn- og utland.

Publisert 30. oktober 2017 15:09.. Sist oppdatert 30. oktober 2017 15:13.

 

 

Forsvarsminister: – De alvorligste tilfellene kan innebære oppsigelse<img alt="" src="/forum-media/PubImages/_DSC0881.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Forsvarsminister: – De alvorligste tilfellene kan innebære oppsigelseSlik svarer Frank Bakke-Jensen på spørsmål i Stortinget om hvordan Forsvaret skal følge opp avsløringene om seksuell trakassering. http://forsvaretsforum.no/forsvarsminister-varsler-tydelige-konsekvenser-ved-seksuell-trakassering
Endrer 2. bataljon og fjerner helikopter fra nord<img alt="" src="/forum-media/PubImages/20160901OST_5706__.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Endrer 2. bataljon og fjerner helikopter fra nordRegjeringens forslag om framtiden til landmakten er vedtatt av flertallet i Stortinget. http://forsvaretsforum.no/endrer-2-bataljon-og-fjerner-helikopter-fra-nord
Blir en av de første pilotene på P-8 Poseidon<img alt="" src="/forum-media/PubImages/Siste%20flytur5.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Blir en av de første pilotene på P-8 PoseidonKaptein Geir Gravdahl har 5250 timer bak spakene i et DA-20 Jet Falcon. Nå skal han til USA for å fly P-8 Poseidon. http://forsvaretsforum.no/blir-en-av-de-første-pilotene-på-p-8-poseidon