Nyheter

2023: I august i fjor kunngjorde den nederlandske regjeringen at den ville donere kampfly av typen F-16 til Ukraina. Bildet viser Nederlands tidligere statsminister og påtroppende Nato-sjef Mark Rutte sammen med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj under et besøk på den nederlandske flybasen i Eindhoven. Det er ikke kjent hvor flyene som nå skal ha ankommet Ukraina er donert fra.

Bloomberg: Første F-16-flyene er i Ukraina

Ukraina har mottatt de første F-16-flyene fra Nato-allierte, melder Bloomberg, som siterer ikke navngitte kilder.

Publisert Sist oppdatert

Det dreier det seg om et lite antall F-16-fly, men leveransen betyr at løftet om å gi Ukraina de første flyene innen utgangen av juli måned, er blitt overholdt, melder Bloomberg , som viser til kilder med kjennskap til saken.

Det fremgår ikke hvilket eller hvilke land flyene kommer fra, og Ukrainas luftforsvar har ikke svart på nyhetsbyrået Reuters' henvendelser om kommentarer til saken.

Flere Nato-land, blant dem Norge, Danmark, Belgia og Nederland, har tidligere lovet Ukraina F-16-fly. Blant annet har Norge lovet å donere seks fly, Nederland 24, og Danmark 19.

En koalisjon av Nato-land har de siste månedene trent opp ukrainske flygere.

Det er uklart om ukrainske piloter vil være i stand til å ta i bruk flyene umiddelbart, eller om det vil ta lenger tid.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS