Nyheter

Nye P-8 maritime patruljefly kommer etter planen til Norge og Evenes i 2022 og 2023.
Nye P-8 maritime patruljefly kommer etter planen til Norge og Evenes i 2022 og 2023.

980 millioner kroner til Evenes

Regjeringen legger flere hundre millioner kroner på bordet for å forberede Evenes flystasjon for de maritime patruljeflyene P-8.

Publisert

Det framkommer av Statsbudsjettet som ble presentert tirsdag 12. oktober 2021. Der foreslår regjeringen en investering på 766 millioner kroner i 2022 for «fasiliteter for maritime patruljefly». Byggeprosjektet som ikke vil komme helt i mål i løpet av neste år innebærer blant annet:

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

  • Etablering av hangar for tre P-8
  • Bygging av verkstedfasiliteter
  • Oppstillingsplasser for nevnte maritime patruljefly for lasting av ammunisjon

Videre viser budsjettet at prosjektet er tenkt ferdigstilt i 2023/24. De første av de totalt fem flyene skal komme til Norge i løpet av neste år, og samtlige er forventet levert i løpet av 2023, ifølge regjeringen.

I tillegg til å foreslå store investeringer i tilknytning til P-8, er det satt av 115 millioner kroner i 2022 for etablering av et bygg på Evenes for velferdstjeneste, undervisning, prestetjeneste, idrett, kantine og tillitsvalgtordning, viser statsbudsjettet.

Powered by Labrador CMS