Nyheter

BEKREFTET: Statsminister Jonas Gahr Støre bekrefter at Norge følger EU i sanksjoner mot Iran. Bildet er tatt under Støres tale på AUFs landsmøte den 14. oktober.

Norge slutter seg til nye EU-sanksjoner mot Iran

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) bekrefter at Norge følger EUs sanksjoner mot myndighetene i Iran etter den brutale volden mot demonstranter.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det gjør vi. Den beslutningen er tatt, sier han til NRK. Støre sier dette vil bli vedtatt så snart som mulig.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi arbeidet i nær kontakt med EU om dette i forrige uke.

Om lag 15 personer og organisasjoner havnet mandag på EUs «svarteliste», som gjør at de nektes innreise til EU og verdier som er plassert i EU holdes tilbake. Dette slutter Norge seg nå til.

Straffetiltakene rammer blant annet Irans informasjonsminister, det såkalte moralpolitiet, Revolusjonsgardens IT-avdeling, den ytterliggående Basij-militsen og en ordenspolitiavdeling.

Sanksjonene kommer som følge av regimets brutale metoder for å stanse demonstrasjoner i landet. Minst 215 demonstranter skal være drept under protestbølgen etter at Mahsa Amini (22) døde i moralpolitiets varetekt for over en måned siden, ifølge Oslo-baserte Iran Human Rights (IHR).

– Norge er tilsluttet EUs sanksjoner mot Iran, og vi tar sikte på å også slutte oss til sanksjonene som EU vedtok i dag, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS