Nytt om navn

NY JOBB: Gjert Lage Dyndal (t.h.) har fått ny jobb på Forsvarets operative hovedkvarter. Her fra 2018, da Libya-utvalget la frem sin evaluering av Norges deltakelse i Libya-operasjonene i 2011. Fotografert sammen med Målfrid Braut-Hegghammer, som også var medlem av utvalget.

Ny nestkommanderende ved Forsvarets operative hovedkvarter

Gjert Lage Dyndal ble fredag utnevnt i statsråd til generalmajor og beordret i stillingen som nestkommanderende ved FOH. 

Publisert Sist oppdatert

Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) har fått Gjert Lage Dyndal som sin nye nestkommanderende. Fredag ble han i statsråd utnevn som generalmajor i Luftforsvaret og beordret i stillingen. 

Med det har Dyndal danket ut syv andre kandidater til stillingen. Han overtar stillingen etter kontreadmiral Ole Morten Sandquist. 

– Utrolig meningsfullt 

I sin nye stilling vil Dyndal være sjef for FOH Rune Andersens nestkommanderende. 

– Han har en sterk operativ bakgrunn og oppdatert innsikt fra strategisk nivå. Jeg ser frem samarbeidet med ham og resten av kommandogruppen i FOH, skriver Andersen om Dyndal i en pressemelding. 

– Jeg ser frem til å bruke erfaringen min på en utfordrende og spennende jobb, sier Dyndal selv. 

– Det føles utrolig meningsfullt å bli gitt tilliten til å lede daglige norske operasjoner i en urolig tid. 

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

FOH har kommando og kontroll over all militær aktivitet i Norge, samt norsk militær aktivitet i utlandet. Det er FOH som planlegger og gjennomfører de store øvelsene hvor soldater fra hele Forsvaret øver sammen med utenlandske soldater i Norge, som Cold Response og Joint Viking. 

Bred erfaring

Dyndal har bakgrunn fra Luftforsvaret og kommer fra stillingen som sjef for Situasjons- og operasjonsavdelingen i Forsvarsstaben (FST). 

Tidligere har han blant annet jobbet som taktisk koordinator ved Andøya flystasjon. Han har hatt stillinger i Etterretningstjenesten, ved Luftkrigsskolen og ved Forsvarets stabsskole. 

Han har deltatt i flere internasjonale operasjoner med E-tjenesten og fra 2017 til 2020 var han ansatt ved International Military Staff (IMS) i Natos hovedkvarter i Brussel. Han har også vært sjef for operasjoner ved Norwegian Operation Centre (NAOC) og vært stabsoffiser i Forsvarsdepartementet. 

Dyndal var også medlem av Libya-utvalget, som i 2018 evaluerte Norges deltakelse i Libya-operasjonene i 2011. 

Powered by Labrador CMS