Nyheter

ETIOPIA: Et barn blir sjekket for underernæring av en spesialist i Tigray-regionen i Etiopia.
ETIOPIA: Et barn blir sjekket for underernæring av en spesialist i Tigray-regionen i Etiopia.

I deler av Tigray er grønne blader nå eneste tilgjengelige mat

I deler av den avstengte Tigray-regionen i Etiopia er grønne blader nå noe folk må spise i dagevis, og det blir meldt om sultdødsfall i over 20 distrikter.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I flere måneder har FN advart mot hungersnød i Tigray-regionen og kaller det verdens verste sultkrise på et tiår. Interne dokumenter og vitnesbyrd skildrer nå de første sultdødsfallene siden Etiopias regjering i juni innførte det FN kaller «en de facto humanitær bistandsblokade».

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

På et helsesenter i forrige uke døde en mor og hennes nyfødte barn, som bare veide rundt 800 gram, av sult. I de mer enn 20 distriktene hvor en hjelpegruppe jobber, har innbyggere sultet i hjel.

Gruppen, som ikke vil fortelle navnet sitt i frykt for konsekvensene, sier de nå er gått helt tom for mathjelp og drivstoff.

Myndighetene i Etiopia har så godt som stengt Tigray-regionen av for omverdenen og har gjort det vanskelig å få nødhjelp og mat inn. De frykter at hjelpen skal nå Tigray-styrkene, som de har vært i konflikt med siden november i fjor.

Powered by Labrador CMS