Nyheter

SKREMT: Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) er skremt over utviklingen i Etiopia.
SKREMT: Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) er skremt over utviklingen i Etiopia.

Huitfeldt: Skremt over situasjonen i Etiopia

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) er skremt over den forverrede situasjonen i Etiopia og den potensielle regionale innvirkningen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I to Twitter-meldinger onsdag kveld skriver hun blant annet at Norge konsekvent har bedt om en våpenhvile, dialog mellom partene og uhindret humanitær tilgang til Tigray-regionen og andre deler av Etiopia.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Jeg er forferdet over funnene i rapporten om Etiopia fra FNs menneskerettskommisjon, der det heter at det er rimelig grunn til å tro at alle sider har begått brudd på internasjonale menneskerettigheter, humanitære lover og flyktningrett, tvitrerhun.

Statsråden slår fast at sivile må beskyttes, hendelser må etterforskes og gjerningsmenn stilles for retten.

I Etiopia nærmer opprørere fra Tigray-folkets frigjøringsfront (TPLF) og Oromofolkets frigjøringshær (OLA) seg nå hovedstaden Addis Abeba, og det er erklært unntakstilstand i landet. Flere land, inkludert Norge, advarer nå mot alle reiser til Etiopia etter den siste tids utvikling.

Powered by Labrador CMS