Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_3083_nåstarterbyggingenavforum_3083_nåstarterbyggingenavhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=10877Besøkssenteret blir bedre tilgjengelig med rullestolrampe, som vist på denne illustrasjonen./forum-media/PubImages/Akershus slott Butikkinngang med rampe Mulighetsstudie.JPGBesøkssenteret blir bedre tilgjengelig med rullestolrampe, som vist på denne illustrasjonen.

Nå starter byggingen av heis på Akershus slott

Over nyttår starter arbeidet med å gjøre Akershus slott bedre tilgjengelig for funksjonshemmede.

​Denne uka signerte Forsvarsbygg kontrakt med Oslo Byggentreprenør AS som skal stå for byggingen av heisløsningen på Akershus slott. Arbeidet med å bedre tilgjengeligheten starter over nyttår.

Det var etter nye runder om heisløsninger for Akershus slott i sommer, at løsningen til slutt ble slik de funksjonshemmede selv ønsket. 

Løsningen som ses i llustrasjonen under, ble anbefalt av de funksjonshemmede selv etter at Forsvarsbygg ble pålagt å gå en ny runde om tilgjengeligheten på Akershus slott.

 

 

forum_3083_nåstarterbyggingenavforum_3083_nåstarterbyggingenavhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=10878Arbeidet med heisløsningen på Akershus slott starter nå. Denne illustrasjonen viser hvordan det kan bli til slutt./forum-media/PubImages/Akershus slott Arnebergtrapp nytt heistårnmulighetsstudie ny.jpgArbeidet med heisløsningen på Akershus slott starter nå. Denne illustrasjonen viser hvordan det kan bli til slutt.


REPRESENTASJON

Det var en stund strid om hvilke løsninger som var best egnet for å få til universell utforming, altså god adgang for mennesker med nedsatt funksjonsevne, til Akershus slott.

Slottet, innenfor murene på Akershus festning, brukes som representasjonssted for regjering og storting. Lenge har det ikke vært gode nok løsninger for å sikre tilgangen, noe som er pekt på av både regjeringsmedlemmer og andre offentlige instanser de senere årene.

SIKRES SAMME INNGANG

Etter først å ha foreslått heis- og trappeløsninger som de funksjonshemmede selv var imot, har Forsvarsbygg og departementet nå landet en løsningen alle er enige om. 

Heisløsningen gjør at det reises et utvendig heisbygg ved Arnebergtrappa, at det blir bedre tilgjengelighet ved besøkssenteret og at det skal bli trinnfritt også innvendig.

– For å oppnå trinnfri adkomst til salene som brukes under regjeringsmiddager, og som kan besøkes av turister, skal det også etableres en innvendig heis, sier prosjektsjef Jens Hugo Leknes i Forsvarsbygg.

Utbedringene av slottet skal være på plass i løpet av sommeren 2021.

Publisert 5. desember 2019 11:12.. Sist oppdatert 5. desember 2019 12:20.