Nyheter

FØLGER OPP: Generalmajor Elisabeth Michelsen tar en pause som sjef for Heimevernet for å følge opp MOST-arbeidet i Forsvaret. Her gratuleres hun av fagforeningene etter offentliggjøringen i Oslo militære samfund mandag.

HV-sjefen blir MOST-general

Sjefen for Heimevernet skal inn i ny stilling, hvor hun skal følge opp og støtte arbeidet mot mobbing og seksuell trakassering (MOST) i Forsvaret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Generalmajor Elisabeth Michelsen, sjefen for Heimevernet, skal i sin nye stilling lede et team som følger opp og støtter Forsvarets arbeid mot mobbing og seksuell trakassering (MOST).

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det kom frem på et pressemøte i Oslo Militære Samfunds lokaler mandag. På møtet ga forsvarssjef Eirik Kristoffersen en statusoppdatering på arbeidet med en helhetlig plan mot mobbing og seksuell trakassering i Forsvaret.

– Hun er den som er best egnet og tas ut av stillingen som sjef for Heimevernet 11. april, sa forsvarssjef Eirik Kristoffersen på en pressekonferanse mandag.

Sammen med et team skal Michelsen følge opp arbeidet mot mobbing og trakassering i Forsvaret. De skal blant annet ta kontakt med forsvaret i andre land som har hatt lignende utfordringer med varslingssaker som Norge.

Michelsen skal selv forme teamet rundt seg. Per Thomas Bøe blir hennes nye sjefssersjant.

Nestkommanderende Morten Eggen tar over som fungerende sjef i Heimevernet i april, og stillingen som heimevernssjef skal lyses ut.

– Elisabeth har et sterkt driv for dette arbeidet. Hun har vært en tydelig stemme i min ledergruppe og tydelig på hva som trengs for å endre kulturen, sier Kristoffersen.

– Det er ingen tvil om at jeg har hatt og har kjent på et stort ansvar. Jeg har håndtert og håndterer fortsatt flere store varslingssaker, sier Michelsen.

OMS: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen og Michelsen forlater Oslo militære samfund etter pressemøtet.

– Situasjonen i Forsvaret er alvorlig, og jeg mener det er viktig å angripe denne oppgaven både systematisk og helhetlig. Jeg vil vektlegge at dette ikke er en sprint, men maraton. Det handler grovt sett om tre områder som er gjensidig avhengige – system, lederskap og kultur, herunder profesjonskultur, sier Michelsen videre.

Powered by Labrador CMS