Nyheter:

En tysk elitesoldat gjemte flere våpen 40 cm ned i bakken i sin egen hage (Illustrasjonsfoto).

Tysk elitesoldat hadde våpenlager i hagen

En tysk elitesoldat innrømmer at han gjennom flere år har bygget opp et lager av våpen i sin egen hage. Våpnene kom fra forsvarets lagre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 45 år gamle mannen, som mistenkes for å ha høyreekstreme sympatier, sier han brukte våpnene til trening fordi det ofte var mangel på utstyr.

I retten i Leipzig forklarte han at våpnene i hans øyne ikke lenger var egnet til bruk i forsvaret.

Nedgravd i bakken

Soldaten, som er fra landsbyen Collm øst i landet, er tiltalt for brudd på våpenloven og loven som kontrollerer krigsvåpen.

I en razzia mot huset hans i mai i fjor, fant politiet i tillegg til en rekke skytevåpen og våpendeler også 2 kilo dynamitt, flere tusen patroner, en armbrøst og en røykgranat.

Blant våpnene var det et AK-47 automatgevær, også kjent som en kalasjnikov. Våpnene var gravd rundt 40 centimeter ned i bakken.

Les også: Fant våpen og eksplosiver hjemme hos tysk elitesoldat

Høyreekstreme materialer

Mannen ble overvåket i tre år før den militære etterretningstjenesten ga ordre om ransakingen. Det ble også funnet høyreekstremt materiale i form av blader, klistremerker og en sangbok fra SS.

Saken støtter opp om mistankene om at store mengder våpen og ammunisjon er stjålet fra landets spesialstyrker.

Forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer oppløste i juni i fjor en avdeling innen de tyske spesialstyrkene etter at det ble kjent at flere av medlemmer hadde høyreekstreme sympatier.

Les også: Tyskland etterforsker militære høyreekstremister

Powered by Labrador CMS