Nyheter:

En tysk elitesoldat gjemte flere våpen 40 cm ned i bakken i sin egen hage (Illustrasjonsfoto).
En tysk elitesoldat gjemte flere våpen 40 cm ned i bakken i sin egen hage (Illustrasjonsfoto).

Tysk elitesoldat hadde våpenlager i hagen

En tysk elitesoldat innrømmer at han gjennom flere år har bygget opp et lager av våpen i sin egen hage. Våpnene kom fra forsvarets lagre.

Publisert Sist oppdatert

Den 45 år gamle mannen, som mistenkes for å ha høyreekstreme sympatier, sier han brukte våpnene til trening fordi det ofte var mangel på utstyr.

I retten i Leipzig forklarte han at våpnene i hans øyne ikke lenger var egnet til bruk i forsvaret.

Nedgravd i bakken

Soldaten, som er fra landsbyen Collm øst i landet, er tiltalt for brudd på våpenloven og loven som kontrollerer krigsvåpen.

I en razzia mot huset hans i mai i fjor, fant politiet i tillegg til en rekke skytevåpen og våpendeler også 2 kilo dynamitt, flere tusen patroner, en armbrøst og en røykgranat.

Blant våpnene var det et AK-47 automatgevær, også kjent som en kalasjnikov. Våpnene var gravd rundt 40 centimeter ned i bakken.

Les også: Fant våpen og eksplosiver hjemme hos tysk elitesoldat

Høyreekstreme materialer

Mannen ble overvåket i tre år før den militære etterretningstjenesten ga ordre om ransakingen. Det ble også funnet høyreekstremt materiale i form av blader, klistremerker og en sangbok fra SS.

Saken støtter opp om mistankene om at store mengder våpen og ammunisjon er stjålet fra landets spesialstyrker.

Forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer oppløste i juni i fjor en avdeling innen de tyske spesialstyrkene etter at det ble kjent at flere av medlemmer hadde høyreekstreme sympatier.

Les også: Tyskland etterforsker militære høyreekstremister

Powered by Labrador CMS