Fornyet handlingsplan mot ekstremisme

Regjeringen fornyer sin handlingsplan for ekstremisme og retter særlig fokus mot veiledning og koordinering.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Ingen blir født terrorist. Det er noe man blir når man får inntrykk av at alle veier er stengt, sier statsminister Erna Solberg (H).

Brorparten av 2014-handlingsplanen mot ekstremisme videreføres. I handlingsplanen tas det til orde for forebyggende arbeid. Flere av de nye tiltakene omhandler veiledning og koordinering av dem som møter potensielle ekstremister og andre berørte parter.

– Det er sånn at noen kommuner, dessverre, har mye erfaring med arbeid med radikaliserte personer, mens andre har lite. Derfor har vi besluttet å etablere en nasjonal veilednings- og ressursfunksjon, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

Også for Nav er det etablert en nasjonal veiledningsfunksjon.

– Vi vet at mange høyreekstreme er godt voksne personer, og en stor del av de har liten eller ingen tilknytning til arbeidslivet. Det disse voksne trenger, er meningsfulle aktiviteter å fylle dagene med. Nav møter i det daglige veldig mange av disse personene, og derfor skal vi etablere en nasjonal veiledningsfunksjon for Nav, sier hun videre.

I tillegg er det i handlingsplanen punkter om utredning av bruk av risikovurderingsverktøy, veiledning til barnevernstjenesten om oppfølging av barn av antatte fremmedkrigere og økt innsats mot terrorfinansiering.

Powered by Labrador CMS