Demonstranter i Las Vegas 31. mai. I flere dager har folk tatt til gatene for demonstrere etter at George Floyd (46) døde etter å ha blitt lagt i bakken av en politimann. Floyd døde etter å ha blitt pågrepet av politiet i Minneapolis i Minnesota. En film av hendelsen viser at en politibetjent holder Floyd nede med kneet presset mot nakken hans.

Mistenkte høyreekstremister pågrepet under USA-protester

Pågrepet i forbindelse med protester mot rasisme og politivold i Las Vegas.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre mistenkte høyreekstremister er pågrepet i forbindelse med protester mot rasisme og politivold i Las Vegas. De er mistenkt for å hisse til vold.

De pågrepne tilhører Boogaloo-bevegelsen, som bruker Hawaii-skjorter som uniform, opplyser føderale påtalemyndigheter i delstaten Nevada.

Bevegelsen mener det trengs en borgerkrig eller et sammenbrudd i samfunnet for å få til de endringene de ønsker.

En rekke steder i USA, blant annet i Nevada, har fredelige demonstrasjoner mot rasisme og politivold blitt kapret av urostiftere. Ifølge aktor Nicholas Trutanich har de utnyttet situasjonen til å fremme sine egne radikale formål.

Den siste uken har det kommet flere meldinger om at medlemmer av Boogaloo-bevegelsen har infiltrert de pågående protestene.

Onsdag kveld amerikansk tid samlet igjen titusener av amerikanere seg for å demonstrere i kjølvannet at afroamerikanske George Floyd døde etter en brutal pågripelse i Minneapolis mandag i forrige uke.

Powered by Labrador CMS