Nyheter:

AVSLAG: Forsvarsministeren har avslått anmodningen om at Frode Berg (bildet) får lese den graderte EOS-rapporten om Frode Berg-saken.
AVSLAG: Forsvarsministeren har avslått anmodningen om at Frode Berg (bildet) får lese den graderte EOS-rapporten om Frode Berg-saken.

Frode Berg får ikke tilgang til EOS-rapport om egen sak

Forsvarsministeren har avslått anmodningen om at Berg får lese den graderte rapporten.

Publisert Sist oppdatert

I et brev til Stortinget viser forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) til at Berg ikke er sikkerhetsklarert, og at han derfor ikke kan gis tilgang til høygradert informasjon, skriver VG.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Rapporten er hemmeligstemplet i sin helhet av Forsvarsdepartementet.

I starten av måneden ba spiondømte Frode Berg Stortinget om å offentliggjøre så mye som mulig av EOS-utvalgets rapport om etterretningsoperasjonen i Russland.

Les også: Full skjæring mellom UD og E-tjenesten da Frode Berg skulle hjem

– Det er mitt håp at den nyoppnevnte stortingskomiteen bidrar til at både jeg og andre får maksimalt innsyn i rapporten, skrev Berg i brevet.

Den pensjonerte grenseinspektøren ble arrestert av russisk sikkerhetspoliti i desember 2017. Han ble anklaget og dømt til 14 års fengsel for spionasje og tilbrakte nesten to år i fengsel før han ble benådet i november 2019.

Powered by Labrador CMS