Nyheter

SENSOR: Et skip fra Kystvakten patruljerer rundt Sleipner A-plattformen. Nå skal det være utplassert dronesensorer på flere plattformer.
SENSOR: Et skip fra Kystvakten patruljerer rundt Sleipner A-plattformen. Nå skal det være utplassert dronesensorer på flere plattformer.

VG: Politiet har utplassert dronesensorer på oljeplattformer

Politiet har utplassert sitt dronesensor-system for å identifisere eventuelle droner rundt plattformer på norsk sokkel.

Publisert

– Vi kommer ikke til å kommentere noe på hvor mange eller hvem som opererer utstyret som politiet har der ute nå, sier politidirektør Benedicte Bjørnland til VG.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hun sier de velger å gå ut med noe informasjon om sensorkapasiteten, fordi det kan virke som et forebyggende budskap.

– Men vi ønsker ikke si noe mer om dette, for av og til har vi motstandere som ikke vil oss vel. Derfor har vi ikke så veldig lyst til å gå langt inn i hva vi gjør og ikke gjør, sier beredskapsdirektør Tone Vangen i Politidirektoratet til VG.

Etterforskningen av dronehendelser på tvers av politidistrikter knyttet til norsk sokkel, er samlet hos Sørvest politidistrikt. Ingen droneobservasjoner er så langt bekreftet.

Ifølge Stavanger Aftenblad er det gjort minst seks ubekreftede observasjoner av uidentifiserte droner innenfor sikkerhetssonen til plattformer på norsk sokkel.

Powered by Labrador CMS