Nyheter

KLAR TIL STRID: En amerikansk MQ-9 Reaper-drone gjør seg klar til avgang ved en flybase i Afghanistan i 2007.

Nederland utstyrer droner med presisjonsvåpen

Nederland dobler drone-bestilling fra USA og oppgraderer med laserstyrte bomber og Hellfire-missiler.

Publisert Sist oppdatert

Mer enn et tiår etter at Nederland startet prosessen med å kjøpe MQ-9 Reaper-droner av General Atomics Aeronautical Systems, har den nederlandske regjeringen annonsert at de ikke bare dobler sin bestilling, men at dronene også skal bevæpnes, ifølge Defense News.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Dermed vil Nederland med tiden få totalt åtte MQ-9 Reaper-droner som skal utstyres med missiler og presisjonsstyrte bomber.

Da det nederlandske forsvarsdepartementet startet jobben med å anskaffe MQ-9 Reaper i 2011, så de ingen behov for å bevæpne dronene og de skulle da kun brukes til rekognosering og innhenting av etterretning. Dagens bilde har derimot endret seg mye siden den gang. Nå ønsker Nederland at dronene også skal ha muligheten til å beskytte egne soldater på bakken, skriver Defense News.

Ved å oppgradere systemene vil Reaper-dronene Nerderland får kunne bære laserstyrte GBU-12 bomber og AGM-114 Hellfire luft-til-bakke-missiler.

Målet er at de første dronene skal være bevæpnet og klare til 2025 og at den totale pakken skal være operativ innen 2028.

Powered by Labrador CMS