Nyheter

DRONEANGREP: Ukrainsk luftvern beskyter innkommende Shahed-droner i luften over Kyiv 30. mai 2023.

Helikopterlignende droner skutt ned over Moskva

Ukrainske talsmenn har tidligere fastholdt at landet er i sin fulle rett til å gjennomføre slike angrep, men har ikke innrømmet offentlig at det er Ukraina som står bak droneangrepene mot Russland.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

To droner ble tirsdag skutt ned over Moskva-regionen og en i naboregionen Kaluga, skriver det statlige russiske nyhetsbyrået Tass.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tass siterer ikke navngitte nødetater på at de tre dronene var på vei mot Moskva. Angivelig skal de ha vært helikopterlignende.

Russland har tidligere hevdet å ha skutt ned ukrainske droner på vei mot mål i Russland. I mai ble to droner skutt ned over Kreml i et angrep Russland har gitt Ukraina skylden for. Ifølge New York Times mener også amerikansk etterretning at Ukraina sto bak dette angrepet.

De siste månedene har det vært flere droneangrep i Russland, men Ukraina har ikke innrømmet offentlig at de har utført angrep mot mål i Russland.

Ukrainske talsmenn har tidligere fastholdt at landet etter den russiske invasjonen i februar i fjor er i sin fulle rett til å gjennomføre slike angrep.

Powered by Labrador CMS