Nyheter

DRONEFABRIKK: Dette bildet levert av Maxar Technologies og utgitt av Det hvite hus viser et industriområde flere hundre mil øst for Moskva hvor amerikanske etterretningstjenestemenn tror Russland med Irans hjelp bygger en fabrikk for å produsere angrepsdroner for bruk i den pågående invasjonen av Ukraina.

USA: Russland skal bygge dronefabrikk med iransk hjelp

Russland skal med hjelp fra Iran bygge en dronefabrikk som kan stå ferdig alt neste år, sier en talsmann for president Joe Bidens nasjonale sikkerhetsråd.

Publisert

– Det russisk-iranske militære partnerskapet ser ut til å bli styrket, sier John Kirby.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Amerikanske satellittbilder tyder ifølge ham på at den nye dronefabrikken skal bygges i Alabuga, rundt 900 kilometer øst for Moskva.

Ifølge USA har Russland mottatt hundrevis av angrepsdroner og annet militært utstyr fra Iran siden invasjonen av Ukraina.

Iran fastholder at landet ikke har bistått Russland med våpen eller militært utstyr til bruk i Ukraina, men USA hevder det motsatte.

– Russland har de siste ukene benyttet iranske droner i angrep mot Kyiv og for å terrorisere den ukrainske befolkningen, sier Kirby.

Iran ønsker på sin side å kjøpe kampfly av typen Su-35, angrepshelikoptre, radarsystemer og annet militært utstyr fra Russland, sier han.

Powered by Labrador CMS