Nyheter

DRONE-ØVELSE I IRAN: Bildet ble publisert av Iran 25. august 2022. En drone sendes fra et krigsskip i Iran i en militærøvelse med droner. Illustrasjonsfoto.

Ukraina sier de har skutt ned 12 droner på 24 timer

Reuters rapporterer om iranskproduserte droner i Ukraina.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ukrainas Generalstab sa 23. oktober at deres luftvern i løpet av de siste 24 timene hadde skutt 12 russiske droner, skriver Reuters. Som ved flere tidligere angrep, skal det også her dreie seg om den iranske angrepsdronen Shahed-136.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Men Iran nekter for at de leverer dette våpenet til Russland, ifølge Reuters.

Ifølge nettsiden til den iranske presidenten Ebrahim Raisi, skal Iran «være klar til å bruke all sin omfattende kapasitet, inkludert diplomati, til å få slutt på krigen i Europa.»

– Ukrainas fremrykninger i de siste ukene rundt Kherson og i nord-øst er blitt møtt med intensiverte russiske missil- og droneangrep mot sivil infrastruktur, som har ødelagt rundt 40 prosent av Ukrainas kraftsystem, ifølge Reuters.

20. oktober hevdet den russiske statseide nettavisen RT, med henvisning til Vladimir Putins pressetalsmann Dmitrij Peskov, at Russland kun bruker våpen av «russisk opprinnelse» i Ukraina.

Powered by Labrador CMS