Nyheter

NYTT FARTØY: HMS Artemis erstatter HMS Orion som Sveriges signaletterretningsressurs til sjøs.

Dette er Sveriges nye signaletterretningsfartøy

I løpet av året skal det nye fartøyet, HMS Artemis, bli utrustet med signaletterretning og erstatte HMS Orion, skriver Försvarets materielverk (FMV).

Publisert

Skipet ble bestilt i 2017 og levering til FMV og det svenske Forsvaret var planlagt i 2020. Prosjektet har vært rammet av utfordringer, hovedsakelig på grunn av økonomiske vanskeligheter hos den polske underleverandøren og den påfølgende Covid-19-pandemien, skriver FMV på sine hjemmesider.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

HMS Artemis erstatter HMS Orion som en signaletterretningsressurs til sjøs. Det nye skipet har bedre manøvrerbarhet og vil gi det svenske forsvaret og Försvarets radioanstalts personell et bedre bomiljø om bord.

I tillegg er hennes elektromagnetiske kompatibilitet, eller EMC-egenskaper, forbedret. Dette betyr at nivået av forstyrrende signaler som sendes ut av skipet er redusert.

– Med Artemis vil Sverige få et moderne skip med bedre arbeidsmiljø for personalet og bedre signaletterretningsevner. FMVs fokus er nå å ferdigstille og overlevere skipet til det svenske forsvaret så raskt som mulig, sier Patric Hjorth, sjef for marineutstyr i FMV.

Powered by Labrador CMS