Nyheter

DEMONSTRASJON: Folk roper under en protest for å fordømme militærkuppet i oktober, i Khartoum, Sudan, lørdag 25. desember 2021. Sudanesiske sikkerhetsstyrker avfyrte tåregass for å spre demonstranter mens tusenvis hadde samlet seg siden tidligere på dagen, selv da myndighetene skjerpet sikkerheten på tvers av Khartoum, utplasserte tropper og stengte alle broer over Nilen som forbinder hovedstaden med dens vennskapsby Omdurman og distriktet Bahri, rapporterte det statsdrevne nyhetsbyrået SUNA.

Titusener demonstrerte mot militærkuppet i Sudan

Titusenvis av mennesker gikk ut i gatene i Sudans hovedstad Khartoum lørdag for å demonstrere mot militærkuppet. Flere skal ha blitt skadd.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Demonstrantene samlet seg utenfor presidentpalasset, som har fungert som hovedkvarter for militærjuntaen siden general Abdel Fattah al-Burhan tok makten i landet i et kupp 25 oktober i år.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Demonstranter gikk også ut i gatene i byen Madani, om lag 150 kilometer sør for Khartoum.

Sikkerhetsstyrker brukte tåregass for å spre demonstrantene, og AFPs journalist i Khartoum melder om sårede. Sudans legekomité, som er del av den prodemokratiske bevegelsen i landet, opplyser at sikkerhetsstyrkene avfyrte tåregass inne på sykehus, og at både leger og pasienter ble rammet.

Minst 48 mennesker har mistet livet i forbindelse med demonstrasjoner siden kuppet, ifølge komiteen.

Lørdagens demonstrasjoner fant sted til tross for at nettilgang og telefonlinjer var blitt stengt i forkant av den varslede protesten, ifølge øyenvitner, og til tross for tung tilstedeværelse av sikkerhetsstyrker som hadde blokkert bruer som knytter hovedstaden til forsteder.

Mange av de frammøtte viftet med flagg, slo på trommer, danser og ropte at soldatene må vende tilbake til kasernene.

Powered by Labrador CMS