Nytt om navn

NYE SJEFER: Gunner Arpe Nielsen er den nye sjefen for hærkommandoen og Jan Dam er den nye sjefen for luftvåpenkommandoen.
NYE SJEFER: Gunner Arpe Nielsen er den nye sjefen for hærkommandoen og Jan Dam er den nye sjefen for luftvåpenkommandoen.

To nye sjefer i det danske forsvaret

Gunner Arpe Nielsen og Jan Dam er utnevnt til sjefer for hærkommandoen og luftvåpenkommandoen.

Publisert Sist oppdatert

Stillingene som ny sjef for den danske hærkommandoen og sjef for luftvåpenkommandoen fylles av Gunner Arpe Nilsen og Jan Dam.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til [email protected]. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Begge blir forfremmet til generalmajor som følger av utnevnelsen med virkning fra 15. mai, står det i en pressemelding på det danske forsvaret sine sider hjemmesider.

Den danske forsvarssjefen, Flemming Lentfer sier i pressemeldingen at han er glad og stolt over å kunne overlevere kommandoen til Gunner som sjef hærkommandoen, og til Jan som sjef luftvåpenkommandoen.

Les mer: Sjøforsvarets hovedtillitsvalgt mottok fortjenestemedalje

– Jeg er sikker på at de to nye sjefene vil legge mye energi i å lede sine nye kommandoer i en tid med endring og utvikling. Begge de nye sjefene bringer en solid profesjonalitet til jobben, og jeg gleder meg veldig til at de skal lede hæren og luftforsvaret, sier Lentfer.

Nielsen sier selv at han er glad og stolt, samtidig ydmyk over å få være lederen av den danske hæren.

– Selv om jeg kjenner hæren, trenger jeg fortsatt å bli bedre kjent med hele organisasjonen. Derfor gleder jeg meg også til å komme oss rundt til alle garnisonene så snart som mulig og hilse på staber og enheter, sier han.

– Det er med like store gleder, stolthet og respekt at jeg overtar kommandoen over luftvåpenkommandoen og dermed også et sterkt luftforsvar. Essensen av luftforsvaret er og blir operasjoner, og kjernen i operasjonene våre er de mange profesjonelt dyktige og dedikerte medarbeiderne som brenner for oppgaveløsningen, og som samtidig bryr seg like mye om luftforsvaret som meg og har gjort det i mer enn 35 år. Jeg er stolt over å få lov til å lede dem. Jeg ser frem til det, sier Dam i pressemeldingen.

Fått med deg denne? Fikk tildelt det amerikanske marinekorpsets fortjenestemedalje

Powered by Labrador CMS