Nyheter

Kong Hans Kælder i København i Danmark
Kong Hans Kælder i København i Danmark

Gratis middag ga dansk forsvarsansatt ti dagers betinget fengsel

En 57 år gammel ansatt i det danske Forsvaret får en betinget dom for en forretningsmiddag.

Publisert

En ansatt det danske forsvaret ble dømt til ti dager betinget fengsel og inndragning av 2500 kroner, fordi han deltok i en middag på restaurant for ti år siden. Det skriver det danske nettstedet Krigeren.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

En representant av en våpenprodusent var til bords, og derfor ble den ansatte siktet for bestikkelse. Torsdag ble saken avgjort i en dansk domstol.

Les også: Amerikansk marinefartøy kommer til Oslo

Den dømte jobbet som innkjøper for Forsvarsdepartementets materiell- og anskaffelsesbyrå . Ved middagen, som fant sted i 2011, var en representant for våpenprodusenten Expal til stede.

Våpenprodusenten inviterte til middag på restauranten Kong Hans Kælder som ligger i indre København, og som har én stjerne i Michellin-guiden. I følge påtalemyndigheten kostet middagen rundt 4500 kroner.

Siden vedkommende er en offentlig tjenesteansatt, er det strenge regler for hva man kan motta. Derfor gikk påtalemyndigheten etter fengselsstraff for den ansatte, mens hans forsvarer, Torben Koch, hevdet frifinnelse, skriver krigeren.

Les også: Tillitsvalgte har prøvd siden 2004 - legger frem nytt forslag om alkohol til vernepliktige

– Det handler om at han har mottatt middagen og at det er en risiko for at selskapet kan ha hatt nytte av den. Det er ikke en del av saken om selskapet faktisk har hatt fordel av å tilby middagen, sa militæranklager Christina Barnow før rettssaken, i følge krigeren.

Advokat Torben Koch har kalt saken «helt grotesk». Han og hans klient har muligheten til å anke avgjørelsen.

Powered by Labrador CMS