Nyheter

AVSKJÆRING: De siste årene har Danmark vært utsatt for flere grensekrenkelser av russiske fly. Bildet viser et dansk F-16.
AVSKJÆRING: De siste årene har Danmark vært utsatt for flere grensekrenkelser av russiske fly. Bildet viser et dansk F-16.

Danmarks forsvarsminister om russisk grensekrenkelse: – En bevisst provokasjon

To russiske jagerfly fløy inn i dansk luftrom fredag. – En bevisst provokasjon av Russland, sier Danmarks forsvarsminister Trine Bramsen.

Publisert

To ganger fløy to russiske jagerfly inn i dansk luftrom ved Christiansø til tross for at de ble advart.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Russerne ble advart om at de var på vei inn i dansk territorium. Likevel fortsatte de. Vi betrakter dette som en meget bevisst provokasjon, sier Bramsen.

Bramsen ser veldig alvorlig på krenkelsen av luftrommet, men sier videre at danske beredskapsfly var raskt på vingene og eskorterte dem ut.

– Vi må være veldige bevisste på hva Russland foretar seg. Vi har ikke råd til å være naive. Dette er et meget alvorlig signal om at de er klare til å bryte alle gjeldende spilleregler, sier forsvarsministeren.

Dette er ikke første gang danske jagerfly må skynde seg på vingene for å avvise russiske fly som nærmer seg dansk luftrom. Det skjedde også i fjor og i 2012.

Les mer: Det danske forsvaret anskaffer elektriske fly

Powered by Labrador CMS