Nyheter

UKRAINA: Utenriksminister Jeppe Kofod besøkte søndag ruinene i landsbyen Pisky i det østlige Ukraina, 500 meter fra kontaktlinjen.
UKRAINA: Utenriksminister Jeppe Kofod besøkte søndag ruinene i landsbyen Pisky i det østlige Ukraina, 500 meter fra kontaktlinjen.

Danmark sender 220 millioner kroner til Ukraina

Regjeringen i Danmark sender et pengebidrag på 220 millioner kroner til Ukraina for å håndtere konsekvensene av konflikten øst i landet

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser det danske utenriksdepartementet søndag, samtidig som utenriksminister Jeppe Kofod besøkte fronten mellom de ukrainske styrkene og de russiske separatistene øst i Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Bistanden er en del av det danske freds- og stabiliseringsprogrammet for Ukraina, som skal vare til 2025.

– Det er ingen tvil om at vi alle, i lys av den svært urovekkende sikkerhetssituasjonen med Russlands trusler mot Ukraina og dermed mot hele Europa, må se på hvordan vi kan bidra, sa Kofod.

Ifølge ham er de ukrainske soldatene svært bekymret for den siste utviklingen i konflikten med Russland. Den siste tiden har det blitt plassert ut rundt 100.000 russiske soldater nær grensen til Ukraina, noe som har økt frykten for invasjon.

Powered by Labrador CMS