Nyheter

SEIER: Onsdag skal den ferske Tour de France-vinneren Jonas Vingegaard hylles i København.

Tour de France-vinner Jonas Vingegaard eskorteres hjem til Danmark av F-16

Den ferske Tour de France-vinneren Jonas Vingegaard skal motta hyllest i hjemlandet Danmark onsdag. På vei hjem blir privatflyet hans eskortert av to F-16-fly.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– To F-16-fly fra avvisningsresponsen vil i formiddag, hvis vær og omstendigheter tillater det, eskortere flyet som bringer Jonas Vingegaard til København, skriver Det danske forsvaret på Twitter onsdag morgen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Etter ankomst Danmark skal Vingegaard hylles i Tivoli, der flere celebre skikkelser skal holde tale for 25-åringen og de andre danske Tour de France-rytterne. Blant annet vant Magnus Cort og Mads Pedersen etapper i årets ritt.

Det er ikke første gang danskene velger å hylle sine idrettshelter med flyeskorte. Da de danske fotballherrene vant EM-gull i 1992, ventet en storstilt feiring på vei hjem fra turneringen i Sverige. Det samme har skjedd etter triumfene til håndballandslaget.

Vingegaard vant til slutt årets Tour de France på overlegent vis. Etter flere maktdemonstrasjoner i de franske fjellene endte dansken 2 minutter og 43 sekunder foran slovenske Tadej Pogacar.