Nyheter:

Øresundsbroen mellom Sverige og Danmark.
Øresundsbroen mellom Sverige og Danmark.

Russisk fregatt kolliderte med et svensk konteinerskip i Øresund

Det er ikke meldt om personskader eller lekkasjer.

Publisert Sist oppdatert

Flere svenske medier meldte torsdag om at et russisk orlogsfartøy og et kontainerfartøy har kollidert ved Øresundsbroen. Ulykken skjedde i den danske delen av Øresund. Danske myndigheter leder arbeidet på stedet. Fra svensk side bistår man med tre enheter og et helikopter, ifølge svenske Aftonbladet.

– Klokken 10 får vi melding om at et sivilt skip har kollidert med et russisk krigsskip like sør for Drogden. Skipene har ankret opp og vi har vært i kontakt med Ice Rose (frakteskipet), som sier at det ikke er tegn på vanninntrengning, sier vakthavende offiser ved Forsvarets operasjonscenter til danske DR.

Ice Rose var på vei fra St. Petersburg i Russland til Göteborg, ifølge Vesselfinder.

Det er snakk om en russisk fregatt og et 145 meter langt frakteskip, skriver det danske nyhetsbyrået Ritzau at de har fått opplyst av Forsvarets Operationscenter. Forsvarets forum har ikke lykkes i å komme i kontakt med det danske operasjonssenteret.

Det sivile fartøyet holdes tilbake.

– Men vi har ingen sanksjonsmuligheter overfor det russiske marinefartøyet, da det er russisk territorium, sier Rasmussen.

Foreløpige opplysninger tyder på at skipene beveget seg i samme retning da de støtte sammen, opplyser han.

Den russiske fregatten seilte med avslått AIS, et radiosystem for automatisk identifikasjon, til tross for at det var tett tåke i området, ifølge nettstedet Søfart.

Har du tips eller innspill til denne saken? Kontakt oss på [email protected]

Det svenske Sjöfartsverket opplyser om at det er tykk tåke i området, men årsaken til hendelsen er ikke kjent. Det er heller ikke foreløpig meldt om verken personskader eller lekkasjer.

– Danske myndigheter har det operative ansvaret. Vi følger situasjonen gjennom mediene, sier talsperson Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter i Norge.

Powered by Labrador CMS