Nyheter

STORINVESTERING: Danmark skal investere i nye marinefartøyer for over 50 milliarder kroner. Dette skjer på bakgrunn av den russiske invasjonen av Ukraina sier den danske forsvarsministeren Morten Bødskov. Bildet er tatt den 11. mai 2022, da han møtte sine kollegaer i Pasvik.

Danmark skal investere i nye marinefartøyer

Danmark skal investere over 50 milliarder kroner i marinen sin over de neste 20 årene og bygge flere nye skip i Danmark.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Bakgrunnen for oppgraderingen er behovet for nye forsvarstiltak etter den russiske invasjonen av Ukraina, og forsvarsminister Morten Bødskov sier Danmark er klar til å bygge sine egne marinefartøyer.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi står overfor en alvorlig situasjon i Europa. Det er krig, og vi har vært gjennom en koronapandemi. Felles for begge er at de har skapt problemer for forsyningssituasjonen, sier han.

Bødskov sier ikke hvor mange skip som skal bygges i Danmark de neste tiårene, men opplyser at mange av dagens fartøy er gamle og bør erstattes. Han nevnte blant annet patruljebåter, kystvaktbåter, inspeksjonsfartøyer og fregatter.

Powered by Labrador CMS