Nyheter:

SYRIA: To av dem er siktet for å ha reist til Syria sommeren 2014, der de skal ha sluttet seg til IS.
SYRIA: To av dem er siktet for å ha reist til Syria sommeren 2014, der de skal ha sluttet seg til IS.

Seks pågrepet i dansk terrorsak

Seks menn er pågrepet i en terrorsak i Danmark. De er siktet for finansiering og tilknytning til ekstremistgruppen IS, opplyser Østjyllands politi.

Publisert Sist oppdatert

De pågrepne er mellom 27 og 35 år gamle. Fire av dem er pågrepet i Aarhus-området og to i København, heter det i en pressemelding. Pågripelsen skjedde etter samarbeid mellom Østjyllands politi, Politiets Efterretningstjeneste (PET) og København-politiet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

To av dem er siktet for å ha reist til Syria sommeren 2014, der de skal ha sluttet seg til IS. Den ene, en 29 år gammel mann, beskyldes for å ha forsøkt å reist tilbake til Syria våren 2015, også denne gangen for å slutte seg til terrorgruppen.

Fem av de seks er siktet for finansiering av terror. Den tidligere nevnte 29-åringen skal ha sendt penger til IS fra 2013 til 2017, mens han befant seg i Aarhus. Politiet mener han har brukt de andre i saken til mellommenn, som på oppfordring fra ham har sendt penger til personer med tilknytning til IS.

Fem av de seks blir framstilt for varetektsfengsling i Aarhus tirsdag klokka 15. Påtalemyndigheten har begjært lukkede dører.

Les også: Britiske MI6 har begynt med «grønn spionasje»

Powered by Labrador CMS