Nyheter

NORDEN: Forsvarssjefene fra Sverige, Norge, Finland, Island og Danmark.

De nordiske landene skal synkronisere forsvarsplaner

Med signeringen av et nordisk forsvarskonsept - the Nordic Defence Consept, understreker de nordiske forsvarssjefene sin støtte til et styrket felles forsvar av Norden.

Publisert

Forsvarskonseptet skal synkronisere forsvarsplanene til de nordiske landene. Det legger også til rette for flere felles øvelser, utdanning, styrkeoppbygging, fellesoperasjoner og sikring av kommunikasjon og felles militær infrastruktur.

Et styrket samarbeid

NATO-medlemskapet til Sverige og Finland har gjort det mulig å styrke samarbeidet mellom landene

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det nordiske forsvarskonseptet skal bidra til å harmonisere landenes individuelle, men overlappende planer og ved krise og krig muliggjøre en smidig overgang til NATOs regionale planer. 

I slike situasjoner vil fokus flyttes til å legge til rette for forsterkninger for NATO-allierte samtidig som forsvaret av Norden kan opprettholdes.

Felles visjon for styrking

Gjennom det felles forsvarskonseptet slutter de nordiske forsvarssjefene seg til den militære utviklingen som ble fastsatt i den politiske Visjonen 2030 for nordisk forsvarssamarbeid.

Visjonen ble undertegnet av de nordiske forsvarsministrene i april og setter rammer for en ambisiøs styrking av forsvarssamarbeidet på en lang rekke områder.

Powered by Labrador CMS