Nyheter

BISTÅR: En av Forsvarets lastebiler står parkert utenfor Trones Skole i Beiarn. Skolen brukes som koordineringssenter for redningsaksjonen etter at et amerikansk Osprey-fly styrtet fredag kveld.

Forsvaret bistår med vakt og sikring ved Osprey-ulykkesstedet

Det er politiet som leder operasjonen etter at det amerikanske flyet styrtet og fire soldater omkom. De har bedt om bistand fra Forsvaret til å holde vakt ved ulykkesstedet og til transport.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Politiet har bedt Forsvaret om hjelp til vakt og sikring av ulykkesstedet og bistand på logistikk når det gjelder transport, sier stabssjef Bent Are Eilertsen i Nordland politidistrikt til Forsvarets forum.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Talsperson for Forsvarets operative hovedkvarter (FOH), oberstløytnant Ivar Moen, bekrefter at Forsvaret bistår Politiet på stedet.

– Forsvaret støtter Politiet med rundt 40 soldater.

Det er dessuten en liason fra Forsvarets operative hovedkvarter hos politiet, som bistår dem med henvendelser til Forsvaret.

Det var fredag kveld at et amerikansk fly av typen MV-22B Osprey ble meldt savnet. Flyet skulle etter planen lande i Bodø ved 18-tiden. Det ble satt i gang en redningsaksjon, som fant vraket i Gråtådalen i Beiarn kommune ved 21-tiden. 

Lørdag morgen bekrefter politiet at fire personer er omkommet.

Flyet som styrtet tilhører avdelingen 2nd Marine Aircraft Wing i U.S. Marine Corps. Les mer her.

Lørdag beskrives været i området som ekstremt, og skredeksperter har advart politiet om at det ikke må oppholde seg folk ved ulykkesstedet. Eilertsen sier at de venter på at været skal bedre seg før de tar seg inn til vraket på nytt.

– Vi var på skadestedet i natt og nå har vi trukket oss ned et stykke på fjellet. Det er ekstreme værforhold, skredfare. Så vi er et stykke unna ulykkesstedet.

BEIARN: Natt til lørdag har det vært mye nedbør og sterk vind i området Gråtådalen, med opp til 29 sekundmeter i kastene. Frivillige fra Røde Kors har deltatt i søk- og redningsaksjonen.

Det er politiet som leder håndteringen av ulykken, men Forsvaret har bistått med flere ressurser. Eilertsen sier at politiet og Forsvaret samarbeider godt, og at de har tett dialog med det operative hovedkvarteret om håndteringen.

Powered by Labrador CMS