Nyheter

TOPPMØTE: Fredag forrige uke var flere EU-topper i Kyiv og møtte Zelenskyj, blant dem EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen og EU-president Charles Michel.

Zelenskyj skal delta fysisk på EU-toppmøte i Brussel

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vil være fysisk til stede på et ekstraordinært EU-toppmøte i Brussel torsdag, opplyser en EU-talsperson til Reuters.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det blir den ukrainske presidentens andre utenlandsbesøk siden krigens utbrudd. Sist gang var til USA rett før jul.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Fredag forrige uke var flere EU-topper i Kyiv og møtte Zelenskyj, blant dem EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen og EU-president Charles Michel, som er vert for det to dager lange toppmøtet.

Krigen i Ukraina er det viktigste temaet på toppmøte. Ifølge den belgiske kringkasteren VRT vil ukrainsk EU-medlemskap være ett av samtaleemnene.

Ukrainske myndigheter har nylig advart mot at Russland kan forsøke en stor «symbolsk» offensiv øst i landet senere denne måneden for å markere årsdagen for invasjonen, som startet 24. februar i fjor. Samtidig har president Zelenskyj sagt at det de siste dagene har blitt tøffere ved fronten ettersom russerne setter inn stadig flere reserver.

Russiske styrker har oppnådd gradvis fremgang i det østlige Ukraina, der president Vladimir Putin prøver å erobre byen Bakhmut etter en høst med en rekke tilbakeslag i krigen.

Powered by Labrador CMS