Nyheter

TOPPMØTE: Fredag forrige uke var flere EU-topper i Kyiv og møtte Zelenskyj, blant dem EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen og EU-president Charles Michel.
TOPPMØTE: Fredag forrige uke var flere EU-topper i Kyiv og møtte Zelenskyj, blant dem EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen og EU-president Charles Michel.

Zelenskyj skal delta fysisk på EU-toppmøte i Brussel

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vil være fysisk til stede på et ekstraordinært EU-toppmøte i Brussel torsdag, opplyser en EU-talsperson til Reuters.

Publisert

Det blir den ukrainske presidentens andre utenlandsbesøk siden krigens utbrudd. Sist gang var til USA rett før jul.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Fredag forrige uke var flere EU-topper i Kyiv og møtte Zelenskyj, blant dem EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen og EU-president Charles Michel, som er vert for det to dager lange toppmøtet.

Krigen i Ukraina er det viktigste temaet på toppmøte. Ifølge den belgiske kringkasteren VRT vil ukrainsk EU-medlemskap være ett av samtaleemnene.

Ukrainske myndigheter har nylig advart mot at Russland kan forsøke en stor «symbolsk» offensiv øst i landet senere denne måneden for å markere årsdagen for invasjonen, som startet 24. februar i fjor. Samtidig har president Zelenskyj sagt at det de siste dagene har blitt tøffere ved fronten ettersom russerne setter inn stadig flere reserver.

Russiske styrker har oppnådd gradvis fremgang i det østlige Ukraina, der president Vladimir Putin prøver å erobre byen Bakhmut etter en høst med en rekke tilbakeslag i krigen.

Powered by Labrador CMS