Nyheter

NATO-BOK: Jens Stoltenberg skriver bok om sine ti år som Natos generalsekretær.

Skriver bok om årene som Natos generalsekretær

I boka «På min vakt» vil Jens Stoltenberg gi et personlig innblikk i sine ti år som generalsekretær for verdens viktigste militærallianse.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Jens Stoltenberg vil i boka «På min vakt» gi et innblikk i sine ti år som leder av verdens mektigste militærallianse. Boka, som utgis høsten 2025 hos Gyldendal, gir hans personlige perspektiv på en tid preget av store sikkerhetsutfordringer. 

– Dette er min fortelling om hvordan det har vært å lede verdens mektigste militærallianse i en skjebnetid for vår sikkerhet, sier Stoltenberg i en pressemelding fra forlaget Gyldendal.

Boka «På min vakt» tar leseren med på innsiden av Stoltenberg og Natos arbeid i en svært dramatisk periode. Utgivelsen kommer hos Gyldendal høsten 2025, og rettighetene er allerede solgt til ni land.

Da Stoltenberg gikk av som Natos generalsekretær den 1. oktober, var verden langt mer utrygg og uforutsigbar enn da han startet – med krigen i Ukraina, krig i Midtøsten og økt spenning i Sør-Kina-havet. 

Natos rolle i Afghanistan, samarbeidet med president Donald Trump og forholdet til stormaktene Russland og Kina vil være sentrale temaer i boka.

Les også: Dette er Stoltenberg milepæler i Nato

– I løpet av det siste tiåret har verden blitt farligere og Nato sterkere. Dette er grunnleggende endringer som har stor betydning for mange mennesker. Jeg ønsker å bidra med mitt blikk på en dramatisk periode, sett på nært hold, sier Stoltenberg. 

Gyldendal har tidligere samarbeidet med Stoltenberg om hans selvbiografi «Min historie» fra 2016, og administrerende direktør Arne Magnus uttrykker stor entusiasme over å få jobbe med ham igjen.

– Vi er svært glade over å få jobbe med Jens Stoltenberg om dette prosjektet. Dette er en viktig fortelling om noen av vår tids mest sentrale spørsmål, sier Magnus. 

Powered by Labrador CMS