Nyheter

FORMASJON: I desember tok SAR Queen over beredskapen og Sea King-æraen var offisielt over. Likevel er ikke helikopterets tid helt forbi, og nå skal tre av dem på museum.

Sea King skal stilles ut

Redningshelikoptrene skal tilbringe pensjonisttilværelsen på sedvanlig vis; de skal på museum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

På tampen av fjoråret takket redningshelikopteret Sea King for seg, etter 50 år i tjeneste for Norge. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Om du ønsker, kan du likevel få et gledelig gjensyn med det som har vært omtalt som «norsk redningshelikoptertjenestes ryggrad»:

Justis- og beredskapsdepartementet har nemlig besluttet å donere tre Sea King-helikoptre til norske museer. Donasjonen kom i stand etter henvendelse fra Norsk Luftfartsmuseum. 

De tre helikoptrene skal plasseres på Luftfartsmuseet i Bodø, Flysamlingen på Gardermoen og på Flyhistorisk museum på Sola.

To av helikoptrene som skal stilles ut var operative frem til SAR Queen overtok beredskapen 11. desember 2023.  

– Siden den ble etablert i 1969 har helikoptertjenesten både hjulpet og reddet et utall mennesker i nød over hele Norge. Det er derfor viktig at historien til disse blir tatt vare på, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl i en pressemelding. 

Luftforsvaret har vært hovedoperatør av Sea King-flåten siden 1973. Helikoptrene har tidligere operert fra både Bodø og Sola, hvor de nå skal stå, i tillegg til Banak, Ørland, Florø og Rygge. 

Powered by Labrador CMS