Nyheter:

Kongebilder

Fra Jørstadmoen til Juba. I Vardø og Washington. Madla og Moskva. Kongen er overalt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I ti år har jeg samlet kongebilder, eller altså: bilder av bilder av kongen. Jeg begynte å samle lenge før jeg visste det selv. Jobben min har gitt meg mulighet til å besøke Forsvaret over hele verden. Og uansett hvor Forsvaret drar - og er - er det en selvfølge at kongen og dronningen er med på lasset. Her er en stor smakebit av samlingen, resten ligger på Instagram-kontoen @kongebilder​.

​​

Jeg syntes fortsatt det er ganske rart - og komisk - at vi skal henge opp bilder av sjefen overalt. Det er ikke helt vår kultur, vel? Enda rarere blir det når folk strammer seg opp og hilser til bildet før de skal spise. Jeg trodde det bare var religiøse - og nordkoreanere - som dreiv med slikt.  

Det er jo bare et bilde!

Men det er selvfølgelig noe mer. Sjefen ser deg. Sjefen passer på deg. Bildet på veggen minner oss på at vi er i samme gjeng. Kongebildet er interiørets uniform. Enten du er rekrutt på Madla, leder en FN-styrke på Kypros, spesialsoldat i Kabul eller kokk på en ubåt i Barentshavet. Du er på jobb for Nasjonen. Rena og Roma er forskjellige på alle mulige måter, ​​men kongebildet er felles.​  

Her er Norge. 

​​

Se mange flere bilder og følg samlingen 
på Instagram @kongebilder

​​​​​​​​​​

​​

Powered by Labrador CMS