Nyheter:

Gjørv-kommisjonen var etter 22. juli sterkt kritisk til evnen til samarbeid og koordinering i beredskapen. Forskningen på oppfølgingen av 22. juli konkluderer med at samvirkeproblemene ikke har blitt løst, står det å lese i et notat til Agenda-rapporten som legges fram 19. januar.

Bred beredskapskritikk mot regjeringen

Regjeringen har ikke klart å løse samvirkeproblemene i norsk kriseberedskap, mener Agenda og 13 organisasjoner, som er bekymret for situasjonen.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Beredskapen må styres på en annen måte. Oppsplitting av offentlig sektor gjør det vanskeligere å løse samvirkeutfordringene i beredskapen, og den stadig mer detaljerte mål- og resultatstyringen gjør det viktigere å rapportere oppover i egen silo enn å drive et helhetlig beredskapsarbeid, sier leder Kjersti Barsok i Norsk Tjenestemannslag.

Uttalelsen kommer i en pressemelding fra Agenda, som 19. januar legger fram en rapport med 36 forslag til styrket beredskap. Også Fagforbundet og Norges offisers- og spesialistforbund er kritiske til Norges kriseberedskap.

– Vi er bekymret for den desentraliserte evnen til å møte kriser og ser blant annet at mange kommuner ikke møter minimumskrav til beredskap, sier nestleder Sissel Skoghaug i Fagforbundet. Hun trekker blant annet fram svakere kommuneøkonomi og sentralisering av offentlige virksomheter som politiet.

Prosjektet «Trygghet og sikkerhet 2021» er et samarbeid mellom Agenda og følgende 13 organisasjoner: Norsk Tjenestemannslag, Fagforbundet, Norges offisers- og spesialistforbund, Fellesforbundet, Fellesorganisasjonen, Industri Energi, LO, LO Stat, Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, Norsk Sjømannsforbund, Norsk Sjøoffisersforbund, Norges Bondelag og Pensjonistforbundet.

Powered by Labrador CMS