Nyheter

KRITISK: Emilie Enger Mehl (t.h.) fyrte løs mot regjeringen i Stortinget fredag. Bak er statsminister Erna Solberg
KRITISK: Emilie Enger Mehl (t.h.) fyrte løs mot regjeringen i Stortinget fredag. Bak er statsminister Erna Solberg

Ny kritikk mot regjeringen i Bergen Engines-saken: – På grensen til hva en statsråd kan tillate seg

– Noe av kommunikasjonen, spesielt fra forsvarsministeren, har vært misvisende og balanserer på grensen til hva en statsråd kan tillate seg.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det sa saksordfører Emilie Enger Mehl (Sp) om Frank Bakke-Jensen (H) da Bergen Engines-saken ble debattert i Stortinget fredag, ifølge E24/Bergens Tidende.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I forrige uke kom Stortinget med sterk kritikk, et såkalt daddelvedtak, for måten regjeringen har håndtert salget av Bergen Engines.

Det kontroversielle salget av Bergen Engines ble i mars stanset av regjeringen etter langvarig press i Stortinget og i mediene. Den nåværende eieren Rolls-Royce inngikk i desember i fjor en avtale om å selge motorfabrikken til russiskeide TMH International for 1,6 milliarder kroner.

– Det er sterkt kritikkverdig at regjeringen har gitt mangelfull informasjon til Stortinget om regjeringens håndtering av saken, sa Mehl i Stortinget fredag.

Også flere andre opposisjonspolitikere tok ordet og ga regjeringen kraftig kritikk.

Statsminister Erna Solberg (H) innrømmet at det er mangler i arbeidet regjeringen har gjort.

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) sa at han tar informasjonsplikten overfor Stortinget på største alvor, og at han burde ha vært mer presis i sitt svar.

Powered by Labrador CMS