Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_2950_bellhelikoptrebidrarforum_2950_bellhelikoptrebidrarhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=10700/forum-media/PubImages/Bell til nett.jpg

Bell-helikopter støtter ambulanseberedskapen i Finnmark

Etter anmodning fra Helsedirektoratet stiller Forsvaret et Bell 412-helikopter med mannskap i ambulanseberedskap i Finnmark.

– Anmodningen fra Helsedirektoratet kom 6. november, og avgjørelsen om å stille helikopter og mannskap hastet fordi behovet for ambulanseberedskap i Finnmark er presserende, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) i en pressemelding.

Mæland er settestatsråd for forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H), som i mai erklærte seg inhabil i luftambulansesaken fordi hans kone Hilde Sjurelv er ansatt i Babcock Scandinavian AirAmbulance AB.

Forsvarets ambulanseoppdrag i Finnmark antas å vare fram til 1. januar 2020. Samtidig utredes det om en løsning med innleie av sivile helikopter kan ivareta beredskapen i stedet for at Forsvaret bistår.

Forsvarets Bell-helikoptre har to ganger tidligere bistått luftambulansetjenesten fra Kirkenes etter at Babcock 1. juli overtok tjenesten etter Lufttransport AS.


Publisert 14. november 2019 08:29.. Sist oppdatert 14. november 2019 08:34.