Nyheter

VIDEOLINK: Militærkomiteens første møte i 2022 holdes fra Natos hovedkvarter i Brussel, men deltagerne må bli med digitalt.
VIDEOLINK: Militærkomiteens første møte i 2022 holdes fra Natos hovedkvarter i Brussel, men deltagerne må bli med digitalt.

Årets første møte i Militærkomiteen holdes digitalt

Nok en gang må Natos forsvarssjefer møtes digitalt. På programmet står et møte med den ukrainske og den georgiske forsvarssjefen.

Publisert Sist oppdatert

Årets første møte i Natos militærkomité holdes digitalt fra Brussel, Belgia. Møtet holdes over to dager, den 12. og 13. januar.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Komiteen skal diskutere militær strategi og utvikling, i tillegg til avskrekking og forsvar av det euro-atlantiske området.

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen og de andre allierte forsvarssjefene skal også diskutere innspill til Natos nye strategiske konsept, som sist ble oppdatert i 2010. Det ble bestemt under toppmøtet i Brussel i juni i fjor at det neste strategiske konseptet skulle være klart innen neste toppmøte, som avholdes i Madrid i juni 2022.

På programmet står også et møte mellom Natos forsvarssjefer og deres kollegaer fra Georgia og Ukraina, henholdsvis Zaza Gogava og Ruslan Khomchak, for å diskutere landenes sikkerhetspolitiske situasjoner.

Militærkommiteen er det høyeste organet i Natos militære organisasjon og består av medlemslandenes forsvarssjefer. I mai 2020 ble det første digitale møtet i Militærkomiteens historie holdt.

Da Militærkomiteen møttes i januar 2021, diskuterte de blant annet Afghanistan og koronapandemien. Les mer her!

Powered by Labrador CMS