Nyheter

GOD JUL: Noen runder rundt juletreet må til, selv når man feirer jul i Barentshavet.

Slik var Forsvarets nordligste julefeiring

Mannskapet på kystvaktskipet KV Svalbard har tilbragt julen i Barentshavet. Det spares ikke på julekosen av den grunn.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

«Alltid til stede – klare med det vi har».

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det er Kystvaktens motto. Og kystvaktskipet KV Svalbard har tilbragt julen rundt nettopp Svalbard og i Barentshavet.

– I disse usikre tider er det spesielt viktig at vi er til stede og på vakt for Norge, skriver løytnant Kristin Løvendahl Berg i en e-post til Forsvarets forum.

STEMNING: Det ble rigget til julemiddag for besetningen i skipets hangar.
SJEFEN: Skipssjef Geir Martin Leinebø.

Kystvakten seiler hele året, og driver blant annet med suverenitetshevdelse, toll-, fiskeri- og fangstoppsyn og de står for søk- og redningsberedskap innenfor den norske økonomiske sonen.

Pinnekjøtt eller ribbe? Ja takk, begge deler

Men det skal ikke stå på julestemningen for de som er på vakt i juletiden.

– Selve julaften ble tilbrakt i et julepyntet fartøy og det ble en fantastisk julekveld. Stuerten serverte både pinnekjøtt og ribbe med masse tilbehør og gode desserter, forteller Berg.

– Julekvelden ble fylt med godt samvær, juleskuespill og pakkeåpning. Det har vært en annerledes, men hyggelig feiring, til tross for at vi har savnet den tradisjonelle juletiden hjemme med familie og venner.

Les også: Forsvarssjefen ville gitt en julegave til den ukrainske forsvarssjefen, forteller han i luke 25 av Forsvarets forums julekalender.

Skipssjefen holdt juletale

I årets juletale benyttet skipssjef Geir Martin Leinebø muligheten til å understreke viktigheten av Kystvaktens tilstedeværelse.

– Du kommer sikkert til å få mange viktige funksjoner senere i livet i forbindelse med julefeiringer. Den oppgaven du har denne julen er en av de viktigste oppgavene som finnes for nasjonen Norge.

– Du vernet om nasjonens suverenitet i en turbulent tid. Den oppgaven bør du være stolt av. Vi sier ofte at vi «tar en for laget». Denne julen tar vi en for nasjonen Norge og Europa, sa Leinebø.

Besetningen skal også feire nyttår om bord.

Les også: Hærsjef Lars må ha ribbe og multekrem til jul, forteller han i luke 27 av Forsvarets forums julekalender.


Powered by Labrador CMS