Nyheter

FRA CYFOR: Oberst Cathrine Thorshaug-Wang går fra Cyberforsvaret til sjef for 131 luftving.

Ny sjef for helikopter-vingen på Bardufoss 

– En stor tillitserklæring, sier påtroppende sjef for 131 luftving Cathrine Thorshaug-Wang. 

Publisert

Onsdag forrige uke ble Cathrine Thorshaug-Wang innsatt som ny sjef for helikopterving 131 luftving på Bardufoss flystasjon. Hun blir med det sjef for ansatte og vernepliktige på Bardufoss, Luftforsvarets base Banak i Lakselv, helikopterbasen ved Haakonsvern i Bergen, og den mindre militære styrken NOME, i Danmark.

– Det er først og fremst en stor tillitserklæring og få en sånn stilling, og en utrolig spennende tid framover for Bardufoss flystasjon og for 131 luftving. Spesielt med tanke på alle kapasitetene som skal etableres og bygges, men også at vi er i en sikkerhetspolitisk situasjon som vi må håndtere i det daglige, sier Thorshaug-Wang til Forsvarets forum. 

– Heldigvis er det masse flinke folk som er her, så nå må jeg bare lære fort, legger hun til. 

Tilbake til sine egne 

Den påtroppende sjefen går fra stillingen som sjef for Cyberforsvarets (CYFOR) base- og alarmtjenester, og har bakgrunn fra Forsvarets personell- og vernepliktssenter (FPVS). 

– Jeg er veldig, veldig glad for erfaringene jeg tar med meg fra både CYFOR og FPVS, inn i den nye stillingen. 

Thorshaug-Wang startet som ung flyger i Bardufoss i 1998 og har siden 2009 jobbet utenfor Luftforsvaret, i ulike avdelinger og lederstillinger innenfor forskjellige fagfelt. 

– Nå kommer jeg vel på en måte tilbake til mine egne og det gleder jeg meg veldig til, sier hun. 

FORTSETTER I FORSVARET: Oberst Eirik Stueland trer av som sjef for helikoptervingen på Bardufoss, og blir leder for anskaffelser i Forsvaret.

Hun tar over roret etter oberst Eirik Stueland som trer av etter nesten seks år som sjef for 131 luftving på Bardufoss. 

– Thorshaug-Wang tar over en luftving som virkelig er klar for å bygge mot det nye som kommer, med en enormt flott gjeng medarbeidere som står på for å holde på forsvarets verdier, sier Stueland. 

Fortsetter i Forsvaret 

Den avtroppende obersten forsetter i Forsvaret og går inn i  stillingen som prosjektleder for anskaffelser i Luftforsvaret. Der skal Stueland lede og ferdigstille Forsvarets nye helikoptre til Kystvakta, spesialstyrkene, Hæren, Marinen og antiubåtkrigføring. 

– Min hovedoppgave blir å se helheten i alle anskaffelsene, som er fire store, tunge prosjekter å skulle lede. Så jeg kommer hvert fall ikke til å bli arbeidsledig, sier han. 

Stueland fortsetter den nye jobben fra Bardufoss, og er godt fornøyd med at han slipper å flytte. 

– Den viktigste årsaken til at jeg skal få jobbe her oppe, er med tanke på at tre av de fire helikoptertypene skal til Bardufoss. Det er derfpr viktig at jeg oppholder meg her og sa en direkte kjennskap til helikoptermiljøet, sier han. 

Han ser fram til å jobbe med den nye innfasingen, men er også forberedt på at det kan bli utfordrende. 

– Det blir spennende, ikke minst med tanke på de personellutfordringene vi har i Forsvaret, å ha nok folk og kompetanse til å innfase og drifte, når vi først får det, avslutter han. 

Powered by Labrador CMS