Bamses pris på Norway Cup

Hva har Strindheim, Lillestrøm, Lørenskog og Hareide til felles?

Publisert Sist oppdatert
Skipshunden Bamse<BR>
Skipshunden Bamse

I helgen hedret nemlig verdens største fotballturnering veteraner. I fire klasser fikk vinneren Bamses pris. Bamse var en St. Bernhardshund som under den andre verdenskrig var skipshund på den norske minesveiperen Thorodd. 

Bamse ble veldig populær og var maskot for alle de norske sjøfolkene.

I de fire kampene var Bamse representert med en St. Bernhardshund. Med en uniformslue fra krigen marsjerte han ut på banen sammen med lagene og deltok ivrig under utdeling av premiene. 

Det var jenter og gutter 15/16 år som fikk kjempe om en ekstra medalje og en unik pokal til premiesamlingen. Vinneren i hver klasse kunne reise hjem med en miniatyr av Bamsestatuen som står i Montrose i Skottland og i Honningsvåg.

Pokaler, diplomer og medaljer ble overrakt av kommandørkaptein Ola Bøe-Hansen fra Forsvarets veterantjeneste og initiativtakeren Steinar Engeset fra Convoy Cup Foundation i Canada.

– Veldig fint å få delta også på denne arenaen, sier Ola Bøe-Hansen til F.

– Det gir oss en god mulighet til å fortelle historien og si litt om våre veteraners innsats. Her på Ekebergsletta møter vi et stort og interessert publikum, og det er mange som følger TV-sendingene.

– Bamse er velkommen tilbake, sier Norway Cup-general Tony Isaksen, som har lang fartstid i Forsvaret.

– Norway Cup har alltid vært opptatt av å bruke sin arena til å formidle gode verdier. Nå har vi lansert vår visjon som er å være verdens største og viktigste arena for idrettsglede og vennskap.

I 2016 startet vi et samarbeid med FNs kontor for idrett, utvikling og fred- og gjennom dette samarbeidet ble vi kjent med FNs bærekraftmål. Vi synes de var spennende å bruke som et rammeverk for å formidle verdier og utfordringer til barn og unge.

De målene og områdene vi jobber tettest opp mot er nettopp fred og rettferdighet, god helse, likestilling, å stoppe klimaendringene og samarbeidsmålet. Opplegget med Bamse passer veldig godt, sier Tony Isaksen.

– I fjor fikk vi dele ut Bamses pris til minehunden Ernie under Norsk Militær Tattoo, så Bamses pris har kommet for å bli, sier Steinar Engeset.