Bæreia blir ikke brukt som korona-mottak

Veteransenteret på Bæreia er uegnet som sted for eventuelle korona-pasienter.

Publisert Sist oppdatert

NB:
Dette er en oppdatert versjon av en sak Forsvarets forum publiserte onsdag morgen om at Bæreia kunne være et aktuelt sted for behandling av koronasmittede. 
I løpet av dagen har kommunen bestemt seg, og denne saken er oppdatert med den nye informasjonen klokken 15.30.

Kongsvinger kommune bekreftet tirsdag at de har henvendt seg til Forsvaret for om mulig å kunne bruke veteransenteret i arbeidet med koronasmittede.

Onsdag var representanter for Kongsvinger kommune på befaring på veteransenteret som ligger langt inn i skogen utenfor Kongsvinger by. 

Ifølge Cathrine Pedersen, kommunalsjef for Helse og mestring i Kongsvinger, kommune er senteret fint og interessant, men ikke egnet.

TEPPER OG DESINFISERING

– Når vi ser på de behovene vi har, vil det være vanskelig både med hensyn til rengjøring og desinfisering. Det er blant annet tepper på gulvene og svært utfordrende å bevege seg med tanke på våre evetuelle brukere som vil ankomme i sykesenger, sier Pedersen til Forsvarets forum

– Det er en totalvurdering av de hygiensiek forholdene som ligger bak vår konklusjon, sier Pedersen. Hun er takknemlig for måten kommunen er blitt møtt av Forsvaret.

– Det er ingenting å utsette på hvordan vår forespørsel er tatt imot, sier hun.

– Vi er blitt møtt positivt av Forsvaret med vår forespørsel, og vil se videre an om vi får et behov for å bruke senteret, sier Pedersen til Forsvarets forum

Har stengt senteret

Bæreiasjef Arnstein Hestnes forteller at de fra før har trukket aktiviteten på Bæreia ned til et minimum, det er avlyste arrangement og gjensynstreff. Det er bare et par ansatte som er til stede for å ta telefonen, svare på e-pot og fikse noen praktiske oppgaver på senteret.

– Vi har sett oss nødt til å stenge for å følge rådene fra Folkehelseinstituttet og Forsvaret. Det er vi selvsagt lei oss for, men det må til i den nasjonale dugnaden vi nå er inne i, sier oberstløytant Hestnes.