Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_2912_bådetysklandsangelamforum_2912_bådetysklandsangelamhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=10677Den tyske statsministeren Angela Merkel framholdt at slike kommentarer er unødvendige da hun torsdag holdt pressekonferanse med Stoltenberg i Berlin torsdag 7. november. Foto: Fabrizio Bensch, Reuters/forum-media/PubImages/91t5Ji-6lf4.jpgDen tyske statsministeren Angela Merkel framholdt at slike kommentarer er unødvendige da hun torsdag holdt pressekonferanse med Stoltenberg i Berlin torsdag 7. november. Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Merkel og Stoltenberg avviser at NATO-alliansen er hjernedød

Både Tysklands Angela Merkel og NATO-sjef Jens Stoltenberg tar avstand fra påstanden om at NATO-alliansen er «hjernedød», slik Frankrikes president mener.

Den tyske statsministeren framholdt at slike kommentarer er unødvendige da hun torsdag holdt pressekonferanse med Stoltenberg i Berlin.

– Den franske presidenten har valgt en dramatisk måte å uttale seg på. Dette er ikke mitt syn, NATO er vår allianse, men jeg mener at vi i Europa må ta mer av vår skjebne i egne hender, sa Merkel på VGs spørsmål under pressekonferansen.

Stoltenberg sier han er enig med Merkel.

– Slike uttalelser svekker alliansen, og den er splittende for Europa, sa Stoltenberg, ifølge avisen.

I en tale i Berlin tidligere torsdag forsvarte Stoltenberg Trump-administrasjonen.

– USA svikter ikke Europa, tvert imot. De investerer i Europas sikkerhet, med flere soldater, infrastruktur og flere øvelser, sa NATOs generalsekretær.

USA har fortsatt 35.000 soldater stasjonert i Tyskland.

Tidligere torsdag uttalte Frankrikes president Emmanuel Macron til det britiske nyhetsmagasinet The Economist at NATO er en «hjernedød» forsvarsallianse.

– USA vender ryggen til det europeiske prosjektet. Det er på tide å våkne opp, sier Macron i det oppsiktsvekkende intervjuet.

Publisert 7. november 2019 17:29.. Sist oppdatert 7. november 2019 17:29.