Nyheter:

DØDE: Avdøde etter snøskredet på Grytøya jobbet i Forsvaret i Harstad. Foto: Frank R. Roksøy/Harstad Tidende
DØDE: Avdøde etter snøskredet på Grytøya jobbet i Forsvaret i Harstad. Foto: Frank R. Roksøy/Harstad Tidende

– Avdøde etter snøskred var kystjeger

Mannen som omkom etter snøskredet utenfor Harstad søndag, tilhørte Kystjegerkommandoen (KJK).

Publisert Sist oppdatert

En mann i 20-årene som ble tatt av snøskred på Grytøya utenfor Harstad søndag, døde på sykehus natt til mandag. Den avdøde er Torstein Hagen, født 1996, fra Nord-Østerdal. 

Politiet har frigitt navnet i samråd med de pårørende. 

Ifølge Harstad Tidende sier politistasjonssjef Frank Sletten i Harstad at de to som var på tur da det gikk ras på Grytøy jobbet for Forsvaret i Harstad.

– De var på en tur i privat regi. Forsvaret har fulgt opp pårørende, sier Sletten.

Til Forsvarets forum bekrefter sjef KJK, Ronny Kristoffersen (bildet), at avdøde var kystjeger. KJK følger i dag opp de pårørende sammen med andre etater.

– Det er klart at dette preger et lite miljø som Kystjegerkommandoen. Vi har tett oppfølging av de pårørende, sier Kristoffersen til Forsvarets forum. 


Presse- og informasjonsoffiser Thomas Gjesdal forteller til Forsvarets forum at Sjøforsvaret har opprettet et støttelag, som blant annet består av prest og psykolog.

– Disse skal støtte avdelingen i den vanskelige situasjonen de er i nå, sier Gjesdal.

Gjesdal forteller at den andre personen som gravde fram kystjegeren i etterkant av skredet, også skal ha tilknytting til Kystjegerkommandoen. Han forteller videre at det vil være opp til pårørende og politiet om identiteten til den avdøde skal offentliggjøres. Det vil trolig skje i løpet av kort tid, etter det Forsvarets forum erfarer. 

– Ulykken skjedde utenfor tjeneste og det er politiet som leder den videre ettforskningen av ulykken, sier Gjesdal. 

Politiet meldte om raset klokka 17.25 søndag, og to helikoptre og frivillige rykket ut til øya utenfor Harstad. En time senere opplyste de at mannen var funnet og gravd fram.

Helsepersonell ga først hjerte- og lungeredning på stedet. Mannen ble deretter fløyet til UNN i Tromsø med redningshelikopter. Mandag formiddag kom beskjeden om at livet hans ikke sto til å redde.