Auksjonerer bort Jan Mayen-tur

Man kan normalt ikke komme seg til Jan Mayen som turist. Men gjennom årets TV-aksjon sørger de bosatte på øya og Forsvaret for at to personer får en slik unik opplevelse.

Publisert Sist oppdatert

TV-aksjonen NRK 2018 går til Kirkens Bymisjon. Gjennom årets TV-aksjon ønsker man å lage et varmere og mer inkluderende samfunn. Pengene som samles inn skal skape 700.000 møter mellom mennesker.

Det går kun åtte flyvninger til Jan Mayen i året. Man kan normalt ikke komme seg til Jan Mayen som turist.


Tredje året. Nå kan de som er interessert i en unik reise, samtidig som man bidrar til TV-aksjonen, slå to fluer i en smekk. TV-aksjonen sørger for at to personer vinner en flytur til Jan Mayen med Forsvarets Hercules. Dette er besøksplasser, som normalt brukes til familie eller venner av de som bor på øya, men som de nå donerer bort til TV-aksjonen.

Dette er besøksplasser, som normalt brukes til familie eller venner av de som bor på øya, men som de nå donerer bort til TV-aksjonen.

- Dette er tredje året vi gjennomfører dette. Vi ser på dette som en fin gest til TV-aksjonen fra de som bor på øya, sier Torgeir Madsen, som er driftskoordinator for Jan Mayen.

For de som ikke kjenner til ø
ya: Jan Mayen er en 377 kvadratkilometer stor arktisk øy som siden 1930 har vært en del av Norge. De eneste innbyggerne på øya er personell fra Forsvaret og Meteorologisk institutt, i alt 18 personer. Av disse er 14 personer ansatt i Forsvaret mens de resterende fire er ansatt av Meteorologisk institutt.


Gi bud. Premien under TV-aksjonen er en dagstur til Jan Mayen for to personer i 2019.

De som kommer får en fire-timers bakkeopphold hvor de besøker stasjonen

- De som kommer får en fire-timers bakkeopphold hvor de besøker stasjonen. Samtidig får de se deler av øya, alt etter hvordan været er, før man reiser hjem igjen, forklarer Madsen, som håper på mange bud under auksjonen.

Men man må være forberedt på å åpne lommeboka på vidt gap dersom man skal vinne aksjonen. De to foregående årene har budene stoppet på 200.000 og 175.000 kroner.

I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 21. oktober.