Nyheter

ATOMVÅPEN: Tilskuere viftet med flagg da militære kjøretøy med DF-41 ballistiske missiler, som kan utstyres med atomstridshoder, kjørte forbi på en militærparade i hovedstaden Beijing i oktober 2019.

Kina satser på mer moderne atomvåpen

Kina skal fortsette moderniseringen av landets atomvåpenarsenal, kunngjorde utenriksdepartementet tirsdag.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Kina kommer til å fortsette moderniseringen av landets atomvåpenarsenal, av pålitelighets- og sikkerhetsårsaker, sa Fu Cong, generaldirektør for rustningskontrollavdelingen i Kinas utenriksdepartement tirsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han oppfordret samtidig USA og Russland til å redusere sine atomvåpenlagre.

RUSTNINGS-SJEF: Kina er i gang med å fornye atomvåpenarsenalet sitt, sa Fu Cong, i midten, leder for rustningskontrollavdelingen i Kinas utenriksdepartement tirsdag,

Dagen før stilte Kina seg på linje med de andre fire atommaktene USA, Russland, Storbritannia og Frankrike og lovet å arbeide for å hindre ytterligere spredning av atomvåpen.

– En atomkrig kan aldri vinnes og må aldri utkjempes, het det i en sjelden felles uttalelse fra de fem landene som har vetorett i Sikkerhetsrådet.

De fem atommaktene har alle undertegnet ikkespredningsavtalen (NPT) og gjennom den også forpliktet seg til å avskaffe atomvåpen på sikt.

Powered by Labrador CMS